Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Focaccia rapidă și chefir.

Durata Preparare: 1 ora 30 minute

Ingrediente:

Făină - 1000 grame
Apă - 700 mililitri
Drojdie uscată - 14 grame
Ulei de măsline - 80 grame
Sare - 2 lingurițe
Zahăr - 1 lingurițe
Măsline verzi - grame (opțional)
Roșii cherry - grame (opțional)
Ceapă verde - grame (opțional)
Busuioc - grame (opțional)
Feta - grame (opțional)
Sare de Himalaya - grame (opțional)
Chefir - 450 mililitri

Pași:

Pasul 1

Amestecă drojdia, făina, zahărul și sarea. Adaugă uleiul. Treptat, adaugă apa călduță.

Pasul 2

Aluatul va fi foarte lipicios și destul de lichid în aparență. Continuă să îl frămânți în bol timp de 8-10 minute, trăgând dinspre margini spre mijlocul său. Dacă ai la dispoziție un loc unde este cald, acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l acolo 30 de minute. Dacă nu ai la dispoziție un astfel de loc, dă drumul la cuptor la 40 de grade Celsius timp de 5 minute. În acest timp, transferă aluatul într-un vas potrivit pentru cuptor și acoperă-l cu un prosop umed. Închide cuptorul, lasă vasul acolo 20 de minute.

Pasul 3

Acoperă o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Răstoarnă ușor aluatul în mijlocul ei.

Pasul 4

Unge-ți palmele cu ulei de măsline și întinde cu grijă aluatul peste întreaga tavă. Acesta ar trebui să aibă 2cm înălțime.

Pasul 5

Apasă aluatul cu degetele pentru a-i da forma bine cunoscută, adaugă toppingurile alese (cu cât mai grele, cu atât mai greu va crește), stropește cu ulei de măsline din belșug și sare de Himalaya.

Pasul 6

Tava intră în cuptorul rece, pe care îl pornești atunci la 200 de grade Celsius, căldură sus-jos. Așteaptă până se rumenește (30min).

Tips & Tricks

Dacă folosești drojdie proaspătă, amestecă drojdia, zahărul, o parte din apă și lasă deoparte 10 minute înainte de a continua.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments