Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă făina, drojdia, zahărul și sarea. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline și apa caldă. Amestecă până se formează un aluat omogen. Frământă aluatul timp de 5 minute, până când devine elastic.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să își dubleze volumul într-un loc cald, timp de 30 de minute.
Taie ceapa în felii subțiri în formă de semilună și feliază subțire cățeii de usturoi. Combină ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline, oțetul, siropul de arțar, oregano și sare. Lasă la marinat timp de 15-20 de minute. Poți omite acest pas și în locul marinadei, să ungi generos cu ulei de măsline și să presari oregano și sare.
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge o tavă de copt cu ulei de măsline. Transferă aluatul în tavă și întinde-l uniform cu mâinile, cu o grosime de aproximativ 1-2 cm. Acoperă tava și lasă aluatul să dospească 10-15 minute.
După a doua dospire, folosește degetele pentru a crea mici adâncituri pe suprafața aluatului. Întinde amestecul de ceapă și usturoi marinate peste aluatul de focaccia și coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devine auriu.
Scoate focaccia din cuptor și las-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia.
Pisează avocado și transferă-l într-un bol mare.
Taie ardeiul gras și ceapa în cuburi mici și adaugă-le peste avocado.
Scurge bine porumbul din conservă și încorporează-l în salată.
Stropește salata cu zeama de lămâie, adaugă uleiul de măsline, sare și piper după gust.
Folosește o lingură mare pentru a amesteca ingredientele.
Servește salata peste focaccia.
Dacă îți rămâne foccacia o poți folosi la micul dejun:
Ingrediente:
Fierbe ouăle tari, aproximativ 10 minute și taie-le felii. Unge focaccia cu cremă de brânză, așază ouăle deasupra, pune câteva frunze de salată și râșnește piper.
Miezul de pâine prezintă un risc de înec crescut pentru că, în contact cu saliva, acesta formează o masă, o bilă compactă, dificil de gestionat. Evită să oferi bucăți de pâine cu mult miez în ele până când urmașul pare că poate gestiona în mod corespunzător aceste bucăți (stă liniștit în scaunul de masă, mestecă atent, scuipă bucățile prea mari, a depășit episoadele de gag). Până atunci, oferă aceste alternative: baghețele de pâine prăjită, colțul tare al unei pâini fără prea mult miez, coaja mai tare a pâinii. Această focaccia poate fi oferită și celor mici. Taie pe jumătate, pentru a păstra coaja și foarte puțin miez.