Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă făina și 1/2 linguriță de sare într-un castron mare.
Adaugă 1 lingură de ulei și 150 ml de apă caldă. Amestecă până obții un aluat, dar nu prea lipicios (s-ar putea să ai nevoie de până la 175 ml de apă).
Răstoarnă aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și frământă timp de 4-5 minute, sau până când se omogenizează. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă și lasă să se odihnească 30 de minute. Între timp, spală și taie roșia cuburi, rade brânza cheddar.
Răstoarnă din nou aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Împarte-l în șase bile și întinde fiecare bilă într-un cerc subțire, întins. Topește untul.
Încinge o tigaie unsă cu ulei și gătește fiecare pâine la foc mare timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie și începe să se umfle. Pune pe o farfurie și unge cu untul topit. Repetă cu restul de aluat.
Între timp, pentru omletă, încălzește puțin ulei într-o tigaie și gătește roșiile pentru scurt timp, până se înmoaie. Asezonează cu sare și piper după gust.
Sparge ouăle în tigaie și amestecă-le. Adaugă brânza și smântâna, amestecă și acoperă cu un capac timp de 2 minute. Scoate capacul și mai lasă până când ouăle sunt gătite.
Servește cu turte.
Făina cu autocreștere este făină albă de grâu de tip 550, cu 10g de praf de copt adăugate, la 500g făină. Poți înlocui cantitatea din această rețetă cu 110g făină albă și 1/2 linguriță de praf de copt.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei