Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Fish fingers, orez și sos colorat

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

File de pește - 500 grame
Făină - 2 linguri
Ouă - 2 bucăți
Pesmet - 150 grame
Pătrunjel - grame
Cardamom - 1/2 lingurițe
Sare
Piper
Ulei de măsline - grame
Orez - 300 grame
Unt - 25 grame
Căței de usturoi - 2 bucăți
Mentă - 2-3 frunze
Suc de roșii - 50 mililitri
Ghimbir - 1/2 lingurițe
Iaurt grecesc - 100 grame

Pași:

Pasul 1

Taie peștele în forma unor dreptunghiuri. Păstrează pe cât posibil o grosime egală de aproximativ 1,5cm.

Pasul 2

Dă fiecare bucată prin făină, apoi prin ouăle bătute, apoi prin pesmet amestecat cu pătrunjel, cardamom, sare, piper.

Pasul 3

Așază peștele pe o tavă cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline.

Pasul 4

Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație, pentru aproximativ 20 de minute (în funcție de grosimea peștelui și de cât de rapid se rumenește crusta acestuia). Îi poți găti și în tigaie cu puțin ulei, câte 2 minute pe fiecare parte.

Pasul 5

Fierbe orezul conform instrucțiunilor.

Pasul 6

Pentru sos, topește untul într-o tigaie. Gătește usturoiul și menta tocate mărunt. Adaugă ghimbirul. Adaugă răcit, amestecă iaurtul în sos.

Tips & Tricks

Fani fish fingers? Dublează cantitățile și congelează jumătate din baghețele înainte de a le găti. Lasă-le pe hârtie de copt, la congelator, până se întăresc, apoi
depozitează-le într-o caserolă. Pentru a le găti, pune-le direct la cuptor, la 200 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments