Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Fasole rustică cu cașcaval la cuptor

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Fasole roșie boabe - 170-180 grame
Cașcaval - 150 grame
Ceapă roșie - 1 grame
Usturoi - 2 căței
Pastă de ardei - 2 linguri
Zeamă de lămâie - 1 linguri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Pătrunjel - 1/4 legatura
Prosciutto - 3-4 felii (opțional)
Fulgii chilli - 1 lingurițe (opțional)

Pași:

Pasul 1

Într-o tigaie, înăbușeşte într-o lingură de ulei de măsline și o lingură de apă, ceapa, usturoiul și ardeiul gras mărunțite în prealabil.

Pasul 2

După 2-3 minute, adăugă roșiile și fasolea scursă și lasã pentru 8-10 minute să fiarbă la foc mic. Condimenteazã cu sare, piper, lâmâie, pătrunjel și opțional, fulgi de chilli.

Pasul 3

Într-o tavă potrivită pentru cuptor, toarnã compoziția peste care presară din belșug cașcavalul dat prin răzătoare. Tava intră la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 10 minute. Dacă ai optat pentru a adăuga feliile de prosciutto, lasă-le și pe acestea la cuptor, odată cu fasolea.

Pasul 4

Serveşte cu murături.

Tips & Tricks

Folosind diferite tipuri de fasole, poți modifica gustul acestui preparat. Spre exemplu, fasolea pinto va aduce un mai puternic în farfurie.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments