Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Fasole bătută cu sos de ceapă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat de seara până dimineața. A doua zi, pune-o la fiert și în prima apă de fierbere pune o linguriță de bicarbonat. După ce fierbe 10-12 minute, aruncă apa și pune-o din nou în apă pentru încă 10 minute. Schimbă din nou apa. Durează cel puțin o oră procesul acesta de fierbere.

Pasul 2:

Când fasolea este gata fiartă, pune separat la înăbușit ceapa mărunțită, apoi adaugă usturoiul zdrobit, morcovul dat pe răzătoare și câteva linguri de apă și lasă la foc mic pentru câteva minute.

Pasul 3:

Adaugă fasolea peste legumele înăbușite și lasă la foc mic 2-3 minute, condimentând după gust. Pune tot amestecul în blender până devine o pastă fină.

Pasul 4:

Prepară sosul de ceapă (va rămâne și pentru cină; poți înjumătăți cantitățile dacă nu vei folosi).În 3-4 linguri ulei de măsline și tot atâtea linguri de apă, călește ceapa pentru 4-5 minute la foc mic spre mediu. Adaugă apoi ardeiul sau pasta de ardei (ori boia de ardei dacă nu ai niciuna din variantele de mai sus) și lasă câteva minute, după care adaugă bulionul și oțetul balsamic. Lasă să scadă pentru 1-2 minute. Servește pe pâine prăjită alături de murături.

Tips & Tricks

Pasta de ardei poate fi înlocuită cu 2 ardeii kapia copți Murăturile fermentate (spre deosebire de cele în oțet) ajută organismul nostru prin contribuția pe care probioticele conținute de acestea o aduc în procesul digestiei. Murăturile sunt de asemenea o sursă bună de vitamine și minerale, în special de vitamina K și calciu. Ține cont de faptul că acestea pot avea un conținut mare de sodiu și oferă urmașilor în cantități limitate, după vârsta de 2 ani. De asemenea, alimentele murate sau conservate au un conținut mare de histamină.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments