Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Falafel

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Năut - 250 grame
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2-3 căței
Morcovi - 1 bucăți
Făină - 3-4 linguri
Pătrunjel - 1 legatura
Chimion - 1/2 lingurițe
Coriandru - grame
Ulei de măsline - grame
Tărâțe psyllium - 2 linguri
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Tahini - 2 linguri
Sos tzatziki - grame

Pași:

Pasul 1

Pune în blender năutul scurs de apă, ceapa, usturoiul, morcovul răzuit și condimentele (dacă optezi pentru tahini,
boia și/sau psyllium, pune-le tot aici).

Pasul 2

Transferă într-un bol și adaugă făina, până compoziția se leagă, apoi modelează chifteluțe.

Pasul 3

Pe o tavă cu foaie de copt, așează chifteluțele și unge-le cu ulei de măsline. Pune-le la cuptor la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație, pentru 30 minute. La jumătatea timpului trebuie să le întorci.

Pasul 4

Servește-le cu o salată din baby spanac şi sos de iaurt sau sos tzatziki.

Tips & Tricks

Aceste chifteluțe moi sunt o modalitate rapidă prin care poți introduce leguminoasele la începutul diversificării. Testează diverse combinații folosindu-te
de: linte, mazăre, fasole pinto, fasole roșie .

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments