Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Enchilada cu sos de mere

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală, curăță și taie merele în cubulețe.

Pasul 2:

Dizolvă amidonul în 50 ml apă, amestecând bine până la omogenizare.

Pasul 3:

Într-o cratiță, pune merele la fiert cu 100 ml apă, 100 ml suc de mere, un praf de sare și cardamomul.

Pasul 4:

Fierbe-le la foc mic timp de 8-10 minute, până când devin moi. Adaugă amidonul dizolvat și zeama de lămâie, apoi amestecă constant până când sosul se îngroașă ușor.

Pasul 5:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 6:

Întinde unt de arahide pe fiecare tortilla, apoi distribuie 1/3 din merele înmuiate pe fiecare. Rulează-le strâns și așază-le într-o tavă unsă cu unt/ulei de cocos sau tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 7:

Toarnă peste enchilada sosul de mere rămas în cratiță.

Pasul 8:

Coace timp de 25-30 de minute, până când enchilada este ușor rumenită.

Pasul 9:

Servește enchilada caldă sau rece, presărată opțional cu scorțișoară.

Tips & Tricks

Poți înlocui untul de arahide cu unt de migdale sau caju. Pentru a fi mai ușor de consumat de către cei mici, îți recomandăm să o tai rondele înainte de a o adăuga în farfuria lor.

Te-ar putea interesa si ...

Rulouri de pui

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments