Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Hidratează 100 g hrișcă în apă cât să o acopere pentru cel puțin 30 de minute.
Taie capetele dovleceilor și roșiilor, apoi taie dovleceii la jumătate, astfel încât să rezulte două tuburi lungi de aproximativ 12 cm.
Cu ajutorul unei lingurițe, scoate miezul dovleceilor și al roșiilor. Lasă deoparte miezul într-un castron.
Presară puțină sare peste dovlecei și roșii, lasă deoparte.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Peste miezul dovleceilor și roșiilor adaugă: carnea tocată, 100 g hrișcă, 1 ceapă tocată mărunt, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 1 linguriță de mentă, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță curry, sare, piper. Amestecă bine.
Separat, amestecă 500 ml suc de roșii, 150 ml apă, 1 linguriță busuioc, 1/2 linguriță nucșoară.
Într-o tavă potrivită pentru cuptor, cu pereți mai înalți, așază dovleceii și roșiile umplute cu amestecul cu carne tocată. Peste fiecare, adaugă 1 sau 2 linguri din sosul de roșii, iar restul de sos în tavă.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 1 oră.
0 0 votes Acordă o notă rețetei