Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Dovlecei și roșii la cuptor, cu carne tocată și hrișcă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Hidratează 100 g hrișcă în apă cât să o acopere pentru cel puțin 30 de minute.

Pasul 2:

Taie capetele dovleceilor și roșiilor, apoi taie dovleceii la jumătate, astfel încât să rezulte două tuburi lungi de aproximativ 12 cm.

Pasul 3:

Cu ajutorul unei lingurițe, scoate miezul dovleceilor și al roșiilor. Lasă deoparte miezul într-un castron.

Pasul 4:

Presară puțină sare peste dovlecei și roșii, lasă deoparte.

Pasul 5:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 6:

Peste miezul dovleceilor și roșiilor adaugă: carnea tocată, 100 g hrișcă, 1 ceapă tocată mărunt, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 1 linguriță de mentă, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță curry, sare, piper. Amestecă bine.

Pasul 7:

Separat, amestecă 500 ml suc de roșii, 150 ml apă, 1 linguriță busuioc, 1/2 linguriță nucșoară.

Pasul 8:

Într-o tavă potrivită pentru cuptor, cu pereți mai înalți, așază dovleceii și roșiile umplute cu amestecul cu carne tocată. Peste fiecare, adaugă 1 sau 2 linguri din sosul de roșii, iar restul de sos în tavă.

Pasul 9:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 1 oră.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments