Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline și las-o deoparte.
Așază dovleacul pe un tocător, având câte o lingură de lemn sau bețișor chinezesc pe fiecare parte a fiecărei jumătăți de dovleac. Deliază subțire pe toată lungimea. Repetă pentru cealaltă jumătate. Folosește o furculiță pentru a deschide puțin feliile și umple-le cu usturoi. Unge cu ulei, apoi asezonează cu sare, piper, nucșoară și rozmarin proaspăt. Tava intră la cuptor pentru 45 de minute (acoperă dacă usturoiul începe să se rumenească prea tare).
După 45 de minute, scoate tava, pune câteva bucăți de unt deasupra și stropește cu sirop de arțar. Reintrodu tava în cuptor pentru încă 10-15 minute.
Prepară crema de brânză: adaugă brânza de capră, ricotta, uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, sarea și piperul într-un robot de bucătărie. Procesează până când obții o cremă fină.
Întinde crema pe farfurie, așază dovleacul deasupra, presară pătrunjelul, curmalele și semințele de floarea-soarelui. Stropește cu puțin ulei de măsline.
Evită să oferi urmașului astfel de gustări până în jurul vârstei de 1 an. Când momentul acesta apare, ține cont de faptul că mesele de lapte intră acum în categoria gustărilor. Unii urmași se pot bucura cu succes de 1-2 gustări fără a fi afectat apetitul în cadrul meselor principale, în timp ce alți mici gurmanzi pot fi încă nepregătiți pentru moment. Amintește-ți că un număr mai mare de mese în cadrul cărora cantitățile consumate sunt mici pot interveni în sens negativ în procesul creșterii în greutate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei