Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Dovleac acordeon

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline și las-o deoparte.

Pasul 2:

Așază dovleacul pe un tocător, având câte o lingură de lemn sau bețișor chinezesc pe fiecare parte a fiecărei jumătăți de dovleac. Deliază subțire pe toată lungimea. Repetă pentru cealaltă jumătate. Folosește o furculiță pentru a deschide puțin feliile și umple-le cu usturoi. Unge cu ulei, apoi asezonează cu sare, piper, nucșoară și rozmarin proaspăt. Tava intră la cuptor pentru 45 de minute (acoperă dacă usturoiul începe să se rumenească prea tare).

Pasul 3:

După 45 de minute, scoate tava, pune câteva bucăți de unt deasupra și stropește cu sirop de arțar. Reintrodu tava în cuptor pentru încă 10-15 minute.

Pasul 4:

Prepară crema de brânză: adaugă brânza de capră, ricotta, uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, sarea și piperul într-un robot de bucătărie. Procesează până când obții o cremă fină.

Pasul 5:

Întinde crema pe farfurie, așază dovleacul deasupra, presară pătrunjelul, curmalele și semințele de floarea-soarelui. Stropește cu puțin ulei de măsline.

Tips & Tricks

Evită să oferi urmașului astfel de gustări până în jurul vârstei de 1 an. Când momentul acesta apare, ține cont de faptul că mesele de lapte intră acum în categoria gustărilor. Unii urmași se pot bucura cu succes de 1-2 gustări fără a fi afectat apetitul în cadrul meselor principale, în timp ce alți mici gurmanzi pot fi încă nepregătiți pentru moment. Amintește-ți că un număr mai mare de mese în cadrul cărora cantitățile consumate sunt mici pot interveni în sens negativ în procesul creșterii în greutate.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments