Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Dip cu biscuiți cu nucă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Mărunțește nucile cu ajutorul blenderului. Nu este nevoie să le mărunțești foarte fin.

Pasul 3:

Într-un bol, amestecă toate ingredientele pentru biscuiți, mai puțin parmezanul (100 g nucă, 100 ml ulei sau unt topit, 120 g făină, 100 ml lapte, sare). Rezultatul va fi un aluat puțin lipicios. Dacă este foarte lipicios, completează cu 1 linguriță de făină.

Pasul 4:

Răstoarnă aluatul pe hârtie de copt. Așază o altă hârtie deasupra și întinde aluatul într-un strat subțire (0,5 cm).

Pasul 5:

Decupează cu ajutorul unui cuțit forma de biscuiți.

Pasul 6:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 15-18 minute.

Pasul 7:

Pentru dip, lasă curmalele la hidratat în apă fierbinte cât să le acoperi (aproximativ 10 minute).

Pasul 8:

Scurge apa și amestecă în blender curmalele împreună cu 1-2 linguri din apa în care au stat. Adaugă apoi brânza, 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de iaurt grecesc. Opțional, adaugă 1 fir de ceapă verde.

Tips & Tricks

Biscuiții pot fi păstrat într-un recipient închis ermetic, în loc răcoros, pentru până la 5 zile.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments