Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curăță merele și taie-le în rondele subțiri (scoate și cotorul).
Așază rondelele de măr într-o tavă cu diametrul de 23 cm astfel: un strat de mere, apoi o lingură de miere. Repetă de 3 ori, iar la final adaugă o lingură de ulei.
Amestecă bine și dă totul la cuptor pentru aproximativ 1 h (până când o furculița poate pătrunde ușor). Amestecă totul la fiecare 15 min pentru a evita uscarea rondelelor de la suprafață.
Pregătește oul din semințe de in: într-un bol pune semințele râșnițe împreună cu 3 linguri de apă și lasă minim 10 min.
Într-un bol, adaugă următoarele ingrediente: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorțișoară, nucșoară.
Separat, în alt bol, amestecă următoarele: 200 g piure de mere (pasează 200 g din merele coapte), 45 g zahăr, uleiul, pastă de vanilie și oțetul, amestecând bine cu un tel până la omogenizare.
Adaugă amestecul de ingrediente uscate peste amestecul de ingrediente umede și amestecă până când totul este legat (compoziția va fi mai groasă, însă ar trebui să curgă – dacă este prea groasă mai adaugă 20 ml de apă).
Păstrează câteva rondele din merele de la cuptor pentru decor, iar pe restul încorporează-le în aluat, cu tot cu zeama pe care au lăsat-o în tavă (este posibil ca unele rondele să se rupă, însă acest lucru este normal). Păstrează hârtia de copt în tavă pentru a coace aluatul în ea.
Pune totul înapoi în tavă, apoi decorează cu rondelele păstrate separat și cu 10 g zahăr și dă la cuptor pentru 50min (până când trece testul cu scobitoarea).
Oul poate fi înlocuit și cu un ou din semințe de chia. Adaugă 1 lingură de semințe de chia în 7 linguri de apă, lasă deoparte 10 minute, apoi folosește-l conform indicațiilor din rețetă. Dacă nu există motive pentru a folosi înlocuitori ai oului, poți folosi și un ou de găină.
0 0 votes Acordă o notă rețetei