Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Orezul roșu se hidratează câteva ore înainte de a fi gătit. Dacă nu ai timp, lasă-l măcar 1h.
Taie carnea de vită cubulețe de aproximativ 2-3 cm. Pisează usturoiul. Stoarce lămâia.
Amestecă frunzele de coriandru, chimenul, turmericul, ghimbirul, usturoiul, un vârf de cuțit de piper și sucul de lămâie până obții o pastă.
Pune la marinat pentru cel puțin 30 minute carnea de vită în amestecul de mai sus. Spală, curăță și toacă ceapa și ardeii.
Într-un wok pune 2-3 linguri ulei, ceapa și ardeii. După 3-4 minute, adaugă carnea de vită cu tot cu marinadă și lasă la foc mic- mediu încă 3-4 minute.
Adaugă sucul de roșii și încă 1 cană de apă și lasă la fiert cu capacul acoperit până când carnea de vită este gătită bine, aproximativ 1h-1h15minute.
Scoate capacul, mai lasă 12-15 minute, cât să scadă sosul și potrivește de sare.
Consumul de orez roșu aduce numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului bogat în antioxidanți naturali numiți antociani, care îi oferă culoarea caracteristică. Orezul roșu este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, susținând un sistem digestiv sănătos și ajutând la controlul nivelului de colesterol. Comparativ cu alte tipuri de orez, orezul roșu conține mai mult magneziu și fier. Alegând orezul roșu, beneficiem de un aport suplimentar de vitamine din complexul B, importante pentru sănătatea sistemului nervos și pentruenergia zilnică. Pentru a maximiza beneficiile, se recomandă să fie consumat fiert simplu sau în diverse preparate care păstrează proprietățile nutritive.
0 0 votes Acordă o notă rețetei