Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește fructele într-o formă potrivită vârstei și abilităților urmașului vostru.
În cazul fructului kiwi, alege unul copt, moale. Oferă o jumătate unui urmaș începător sau sferturi ori bucăți mai mici unui urmaș care mărunțește cu atenție alimentele cu ajutorul gingiilor sau dinților.
Fructul kaki poate fi oferit urmașilor începători tăiat în jumătate sau felii subțiri. Alege un fruct copt, moale, astfel încât riscul de înec să fie redus. Urmașii care au depășit vârsta de 9 luni, au experiență în gestionarea bucăților și pot prinde alimentele cu degetul mare și degetul arătător pot primi și bucăți de dimensiuni mai mici (cuburi, dar din fructul moale, copt).
Include și alimente cu un gust puternic, așa cum este lămâia. Urmașul te-ar putea surprinde fiind dornic să guste feliile tăiate.
Evită să oferi afine sau alte fructe în formă de boabe urmașilor începători. Atunci când îți dorești să le introduci în dieta lui, le poți pasa ușor cu furculița sau, în cazul boabelor de dimensiuni mai mari (strugurii), tăia sferturi.
Merișoarele confiate prezintă un risc de înec crescut, la fel și merișoarele proaspete, dar cu o consistență tare. Oferă aceste fructe doar urmașilor ale căror abilități permit gestionarea lor.
Transformă acest platou într-o joacă. Vorbiți cu urmașul despre culorile curcubeului și găsiți alimente care împart aceleași nuanțe. Include în platou și un „intrus”. Poate fi vorba despre o legumă sau un fals intrus cum este lămâia din acest exemplu.
0 0 votes Acordă o notă rețetei