Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Bate pieptul de curcan până când ajunge la o grosime de cel mult 1,5cm.
Condimentează cu 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, sare, piper și
rozmarin.
După preferințe, poți să gătești pieptul de curcan într-o tigaie grill, la airfryier sau sub capac, înăbușit în puțină apă și unt sau ulei de măsline extravirgin.
Pune apă la fiert, împreună cu un strop de sare. Când apa începe să clocotească, pune fasolea verde și las-o 3-4 minute până își schimbă culoarea. Pune la scurs fasolea, apoi păstreaz-o acoperită pentru a se menține caldă. Taie cepele feliuțe.
Topește untul într-o tigaie, după care adaugă cepele și usturoiul și lasă-le 2-3
minute, până când își schimbă culoarea, fiind atent să nu se ardă.
Stoarce lămâia și cele 2 portocale.
Amestecă mierea cu sucul de lămâie și de portocale și cu cojile de la citricele bio.
Toarnă peste ceapă amestecul de mai sus și fierbe totul pentru 2-3 minute.
Aranjează în farfurie păstăile de fasole verde, peste care adaugă feliile de curcan. Ornează deasupra cu ceapa dulce
Pentru urmași începători, oferă bucăți de fasole verde lungă (pentru a putea fi ridicată ușor). Taie longitudinal fasolea pentru a minimiza riscul de înec.