Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Curcan cu fasole verde și sos dulce de ceapă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Bate pieptul de curcan până când ajunge la o grosime de cel mult 1,5cm.
Condimentează cu 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, sare, piper și
rozmarin.

Pasul 2:

După preferințe, poți să gătești pieptul de curcan într-o tigaie grill, la airfryier sau sub capac, înăbușit în puțină apă și unt sau ulei de măsline extravirgin.

Pasul 3:

Pune apă la fiert, împreună cu un strop de sare. Când apa începe să clocotească, pune fasolea verde și las-o 3-4 minute până își schimbă culoarea. Pune la scurs fasolea, apoi păstreaz-o acoperită pentru a se menține caldă. Taie cepele feliuțe.

Pasul 4:

Topește untul într-o tigaie, după care adaugă cepele și usturoiul și lasă-le 2-3
minute, până când își schimbă culoarea, fiind atent să nu se ardă.

Pasul 5:

Stoarce lămâia și cele 2 portocale.

Pasul 6:

Amestecă mierea cu sucul de lămâie și de portocale și cu cojile de la citricele bio.

Pasul 7:

Toarnă peste ceapă amestecul de mai sus și fierbe totul pentru 2-3 minute.

Pasul 8:

Aranjează în farfurie păstăile de fasole verde, peste care adaugă feliile de curcan. Ornează deasupra cu ceapa dulce

Tips & Tricks

Pentru urmași începători, oferă bucăți de fasole verde lungă (pentru a putea fi ridicată ușor). Taie longitudinal fasolea pentru a minimiza riscul de înec.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments