Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Crumble cu fructe de toamnă și sos

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o cratiță, amestecă amidonul de porumb cu laptele rece, pentru a evita formarea cocoloașelor. Este important să începi cu lapte rece pentru a dispersa amidonul uniform.

Pasul 2:

Pune cratița la foc mediu și amestecă în mod constant cu un tel sau o spatulă. Continuă să amesteci până când amestecul începe să se îngroașe, aproximativ 5-7 minute.

Pasul 3:

După ce sosul începe să se îngroașe, adaugă siropul de arțar și pasta de vanilie. Continuă să amesteci și lasă-l să mai fiarbă aproximativ 1-2 minute pentru a se încorpora aromele.

Pasul 4:

Sosul trebuie să fie gros și omogen. Dacă ți se pare prea gros, poți adăuga puțin lapte suplimentar. Dacă este prea subțire, mai lasă-l pe foc mic, amestecând constant, până ajunge la consistența dorită.

Pasul 5:

Tips & Tricks

Amidonul de porumb, folosit aici cu scopul îngroșării sosului, este un aliment cu valoare nutrițională scăzută. Totuși, având în vedere cantitatea mică utilizată, dar și faptul că sosul acesta se poate trasnforma într-un joc pentru urmaș (lasându-l să toarne singur în farfurie), rolul amidonului poate fi considerat unul important. În goana către a mânca tot mai sănătos, diversitatea rămâne cheia și savoarea din fiecare farfurie.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments