Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Croissant

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Topește untul. Adaugă peste acesta ouăle, apa, 1/2 linguriță de sare. Pune amestecul într-o farfurie adâncă sau un vas yena rotund. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 2:

Ia pe rând foile de orez și trece-le prin amestecul de ou, îmbibându-le bine. Așază unele peste altele 4 foi îmbibate, după care așază două felii de șuncă și una de cașcaval. Pune deasupra și a 5-a foaie de orez.

Pasul 3:

Taie cu un foarfec în formă de triunghi mijlocul foilor. Partea din stânga pune-o peste triunghiul din mijloc, iar partea din dreapta pune-o perpendicular, in partea de jos, apoi rulează, pentru a forma croissantul.

Pasul 4:

Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 30 de minute.

Tips & Tricks

Poți înlocui cașcavalul cu mozzarella sau caș nesărat, iar prosciutto cu una dintre rețetele de mezel de casă disponibile aici. Întrucât acest preparat are un conținut mai mare de sodiu, dar și o textură crocantă, posibil mai dificilă, îți recomandăm să îl introduci după vârsta de 1 an a urmașului.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments