Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curăță cartoful galben și taie-l în rondele sau cuburi. Clătește bucata de cod și șterge-o ușor cu un șervețel de hârtie.
Umple o oală cu aproximativ 2-3 cm de apă și pune sita de abur deasupra, asigurându-te că apa nu atinge sita.
Așază bucățile de cartof în sită, acoperă cu un capac și gătește la foc mediu timp de 8-10 minute, până devin parțial moi.
Așază bucata de cod peste cartofi sau lângă ei, în funcție de spațiu. Acoperă din nou oala și gătește încă 5-7 minute, până când codul devine opac și se desface ușor în straturi.
Înțeapă cartofii cu o furculiță pentru a verifica dacă sunt fragezi, iar codul trebuie să fie ferm și să se desfacă ușor. Dacă este nevoie, mai lasă 1-2 minute.
Într-un bol, zdrobește cu o furculiță fileurile de pește și cartoful gătit la abur.
Adaugă panko, făina de migdale, pătrunjelul tocat și coaja de lămâie, apoi amestecă bine. Bate un albuș.
Încorporează albușul bătut și condimentează cu sare și piper. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
Într-un bol mic, combină panko cu uleiul de măsline, amestecând până devine sfărâmicios și ușor umed.
Formează biluțe mici din compoziția de pește, trece-le prin amestecul de panadă și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace crochetele timp de 15-20 de minute, până devin aurii și ușor crocante pe partea de sus. Când sunt gata, scoate-le și mărește temperatura la 200 de grade Celsius.
Într-un vas încăpător, amestecă uleiul de măsline, siropul de arțar, scorțișoara și sarea de mare. Taie cartofii dulci pe jumătate. Adaugă jumătățile de cartofi și unge-le bine cu amestecul obținut.
Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea tăiată în jos. Toarnă restul sosului peste cartofi cu o lingură.
Coace cartofii dulci timp de 35-40 de minute. După 30 de minute, verifică nivelul de coacere pentru a preveni arderea. Pentru a testa dacă sunt complet gătiți, înfige ușor o furculiță sau un cuțit subțire în partea cea mai groasă a unui cartof, iar dacă intră fără a opune rezistență, cartofii sunt gata. Când sunt gătiți uniform, întoarce cartofii cu partea tăiată în sus, și pune tava sub grill pentru 5 minute, până se caramelizează ușor.
Amestecă ingredientele pentru sos.
Servește crochetele alături de cartofii caramelizați, iaurtul cu usturoi și feliile de lămâie.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei