Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Crispy la cuptor cu piure de păstârnac

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Piept de pui - 700 grame
Sana - 330 grame
Ouă - 4 bucăți
Făină - 200 grame
Fulgii de porumb - 200 grame
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe (opțional)
Ghimbir - 1 lingurițe (opțional)
Oregano - 1 lingurițe (opțional)
Păstârnac - 2-3 bucăți
Lapte - 200 mililitri
Unt - 30 grame
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Cartofi - 1 bucăți (opțional)
Parmezan - 5-6 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Puiul tăiat fâșii se marinează la frigider cel puțin două ore (preferabil peste noapte) în sana, împreună cu sare,
piper, turmeric, boia.

Pasul 2

Dupa marinare, se ia cate o fâșie de piept și se trece prin făină, apoi prin ou bătut cu puțin lapte și sare, apoi prin
fulgii de porumb marunțiți. În fulgi, poți adăuga boia de ardei dulce, ghimbir și oregano.

Pasul 3

Se așază pieptul de pui în tava cuptorului și se unge cu o pensula cu ulei.

Pasul 4

Se dă la cuptor, la 180°, funcția cu ventilație, pentru 45-60 de minute (în funcție de grosime) La jumătatea timpului se întorc bucățile de crispy.

Pasul 5

Dacă fulgii de porumb sunt uscați pe partea întoarsă, trebuiesc unse din nou.

Pasul 6

Pune la fiert, de preferat la aburi, păstârnacul (și cartoful, dacă nu sunteți obișnuiți cu gustul parfumat al păstârnacului) până se înmoaie, aproximativ 20 min.

Pasul 7

Pune în blender (poți folosiți și mixerul) păstârnacul fiert, laptele, untul și condimentele și mixează bine.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments