Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Scurge bine conserva de sardine, apoi amestec-o cu untul la temperatura camerei, ceapa roșie mărunțită, muștarul și sucul de lămâie. Condimentează cu sare, piper și boia. Opțional, poți adăuga un castravete murat tocat mărunt sau măsline tocate mărunt. în acest caz, verifică înainte de a adăuga sare.
Folosește blenderul atunci când preferi ca rezultatul să fie o pastă fină.
Sugestie de servire: amestecă în crema de sardine miezul de la 2 felii de pâine. Ia o linguriță din cremă, apoi rulează în palme pentru a forma biluțe.
Având în vedere că sardinele se numără printre peștii care au un conținut scăzut de metale grele, acestea reprezintă o alternativă minunată pentru ton. în plus, sardinele sunt printre puținele alimente care conțin vitamina D, fiind o sursă bună și de proteine, acizi grași omega 3, vitaminele B. Poți opta pentru sardine fără piele și oase, o variantă care va putea fi consumată ca atare (vei găsi oase mici, însă acestea pot fi mâncate și de cei mici). Caută variante cu un conținut scăzut de sodiu, iar înainte de servire, răstoarnă conținutul ambalajului într-o strecurătoare și trece peștele sub un jet de apă.
Alte exemple de pești cu proprietăți nutritive asemănătoare includ: șprot, hamsii, hering.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei