Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru a grăbi procesul de fierbere, lasă hrișca la înmuiat peste noapte.
Toacă mărunt prunele uscate și pune-le împreună cu hrișca, laptele și scorțișoara la fiert, la foc mic.
Amestecă ocazional până când hrișca a absorbit întreaga cantitate de lapte. Gustă și completează cu lapte dacă hrișca încă este tare. În funcție de înmuierea prealabilă a boabelor, timpul de fierbere și cantitatea de lapte pot varia.
Închide focul, amestecă 1 linguriță de sirop de arțar.
Fructele uscate prezintă risc crescut de înec. Pașii urmați în această rețetă (mărunțirea și fierberea) contribuie la scăderea riscului de înec. În cazul în care consideri că urmașul nu are abilitățile necesare pentru a gestiona texturi dificile, mărunțește în blender prunele înainte de a le adăuga în oală.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal.