Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătiți un bol, mixerul o oală mică, un cuțit (lemn sau plastic), ingredientele.
Adulții țin bolul, urmașul mixerul și amestecați gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare până devin ușor albicioase.
Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine până obțineți o pastă omogenă.
Scoateți oala și încălziți 300 ml de lapte la foc mic până începe să facă bule pe margini (nu este nevoie să înceapă să fiarbă).
Aici e treabă de adulți. Turnați treptat laptele cald peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita gătirea lor.
Puneți amestecul înapoi în cratiță și gătiți la foc mic, amestecând constant cu un tel sau o spatulă, până se îngroașă (aproximativ 5-7 minute).
Luați cratița de pe foc și adăugați pastă de fistic. Amestecați vânjos.
Opțional, adăugați untul și vanilia.
Cine spală și taie căpșunile?.
Înmuiați biscuiții în laptele rămas și așezați-i în 3 pahare astfel: un biscuit, o lingură generoasă de cremă, câteva bucăți de căpșuni. Repetați până savurați!
Rețeta poate fi adaptată astfel: folosește lapte vegetal de cocos și unt vegan; scoate gălbenușurile și mărește cantitatea de amidon la 45g.
0 0 votes Acordă o notă rețetei