Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cremă cu gust de „împreună”

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătiți un bol, mixerul o oală mică, un cuțit (lemn sau plastic), ingredientele.

Pasul 2:

Adulții țin bolul, urmașul mixerul și amestecați gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare până devin ușor albicioase.

Pasul 3:

Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine până obțineți o pastă omogenă.

Pasul 4:

Scoateți oala și încălziți 300 ml de lapte la foc mic până începe să facă bule pe margini (nu este nevoie să înceapă să fiarbă).

Pasul 5:

Aici e treabă de adulți. Turnați treptat laptele cald peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita gătirea lor.

Pasul 6:

Puneți amestecul înapoi în cratiță și gătiți la foc mic, amestecând constant cu un tel sau o spatulă, până se îngroașă (aproximativ 5-7 minute).

Pasul 7:

Luați cratița de pe foc și adăugați pastă de fistic. Amestecați vânjos.

Pasul 8:

Opțional, adăugați untul și vanilia.

Pasul 9:

Cine spală și taie căpșunile?.

Pasul 10:

Înmuiați biscuiții în laptele rămas și așezați-i în 3 pahare astfel: un biscuit, o lingură generoasă de cremă, câteva bucăți de căpșuni. Repetați până savurați!

Tips & Tricks

Rețeta poate fi adaptată astfel: folosește lapte vegetal de cocos și unt vegan; scoate gălbenușurile și mărește cantitatea de amidon la 45g.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments