Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cozonac cu cremă de ciocolată

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-un bol, amestecă: 200 ml lapte cald, 10 g drojdie, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină. Lasă deoparte câteva minute.

Pasul 2:

Adaugă 2 ouă, 1 lingură de vanilie, restul de zahăr pentru aluat, 1 lingură coajă netratată de lămâie.

Pasul 3:

Cerne jumătate din cantitatea rămasă de făină, amestecă. Cerne și cealaltă jumătate. Adaugă un praf de sare. Frământă. Aluatul va fi unul lipicios. Dacă ouăle erau mari, adaugă încă 1 lingură de făină. Dacă ouăle au dimensiuni medii, nu mai adăuga făină, aluatul trebuie să fie lipicios.

Pasul 4:

Adaugă treptat uleiul, câte 2 linguri pe rând. Frământă după fiecare tură până când uleiul este încorporat. Dacă aluatul este în continuare foarte lipicios, adaugă încă 2-4 linguri de ulei.

Pasul 5:

Lasă aluatul acoperit, 1 oră.

Pasul 6:

Pregătește umplutura amestecând cu o paletă toate ingredientele. Nucile pot fi mărunțite în funcție de vârsta gurmanzilor care vor savura.

Pasul 7:

Adaugă făină pe blatul de lucru. Ia o jumătate din aluat și întinde-o în forma unui dreptunghi (aproximativ 30×25 cm).

Pasul 8:

Întinde jumătate din umplutură. Lasă 1-2 cm pe marginile dreptunghiului. Rulează și lasă deoparte.

Pasul 9:

Întinde și restul aluatului în forma unui dreptunghi, adaugă umplutura, rulează.

Pasul 10:

Împletește cele două rulouri (așază-le unul lângă altul și trece-le unul deasupra celuilalt).

Pasul 11:

Așază cozonacul în tavă, pe hârtie de copt. Lasă deoparte, acoperit, încă 30-60 de minute.

Pasul 12:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 13:

Opțional, unge cozonacul cu puțin ulei de măsline sau un ou bătut.

Pasul 14:

Tava intră la cuptor pentru 50 minute. Așază tava cu un nivel sub mijlocul cuptorului pentru a-i permite cozonacului să se coacă uniform. Acoperă cu hârtie de copt dacă observi că începe să se ardă partea de sus a acestuia.

Pasul 15:

Lasă-l să se răcească 5-10 minute în tavă, apoi scoate-l.

Pasul 16:

Așteaptă să se răcească de tot înainte de a-l împacheta în folie alimentară și a-l depozita 3-4 zile într-un loc răcoros.

Te-ar putea interesa si ...

Tofu ramen

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments