Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Așază covrigii pe o tavă de copt antiaderentă, stropește cu ulei de măsline și sparge un ou în mijloc.
Coace timp de 10 minute. Taie roșiile în jumătăți și marinează-le cu sare, piper și puțin ulei de măsline. Toacă fin busuiocul.
Scoate tava din cuptor și întinde burrata pe covrigi.
Adaugă deasupra roșii marinate, busuioc, un praf de sare și piper.
Poți pregăti covrigi din: 500 g făină, 300 ml apă caldă, 10 g drojdie uscată, 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă zahăr de cocos, susan sau mac pentru decor. Pregătește aluatul, lasă-l 60 de minute acoperit, într-un loc călduț. Formează covrigii și înainte de a-i așeza în tava pentru cuptor, scufundă-i 15 secunde într-o oală cu apă care fierbe la foc mic. Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius, 30-35 de minute.
Burrata este un tip de brânză moale și cremoasă, originară din sudul Italiei, din regiunea Puglia. La exterior seamănă cu mozzarella, având o textură fermă, însă miezul său este umplut cu stracciatella și smântână, ceea ce îi oferă o consistență bogată și cremoasă. Gustul său fin și bogat o face perfectă pentru salate, de obicei acompaniată de roșii, ulei de măsline și oțet balsamic, sau pur și simplu servită cu pâine. Numele său vine de la cuvântul italian *burro*, care înseamnă unt, reflectând textura sa catifelată și bogată.