Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Covrigi umpluți

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

Pasul 2:

Așază covrigii pe o tavă de copt antiaderentă, stropește cu ulei de măsline și sparge un ou în mijloc.

Pasul 3:

Coace timp de 10 minute. Taie roșiile în jumătăți și marinează-le cu sare, piper și puțin ulei de măsline. Toacă fin busuiocul.

Pasul 4:

Scoate tava din cuptor și întinde burrata pe covrigi.

Pasul 5:

Adaugă deasupra roșii marinate, busuioc, un praf de sare și piper.

Tips & Tricks

Poți pregăti covrigi din: 500 g făină, 300 ml apă caldă, 10 g drojdie uscată, 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă zahăr de cocos, susan sau mac pentru decor. Pregătește aluatul, lasă-l 60 de minute acoperit, într-un loc călduț. Formează covrigii și înainte de a-i așeza în tava pentru cuptor, scufundă-i 15 secunde într-o oală cu apă care fierbe la foc mic. Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius, 30-35 de minute.

Burrata este un tip de brânză moale și cremoasă, originară din sudul Italiei, din regiunea Puglia. La exterior seamănă cu mozzarella, având o textură fermă, însă miezul său este umplut cu stracciatella și smântână, ceea ce îi oferă o consistență bogată și cremoasă. Gustul său fin și bogat o face perfectă pentru salate, de obicei acompaniată de roșii, ulei de măsline și oțet balsamic, sau pur și simplu servită cu pâine. Numele său vine de la cuvântul italian *burro*, care înseamnă unt, reflectând textura sa catifelată și bogată.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments