Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o oală, adaugă 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriță chimen, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță coriandru și amestecă la foc mediu timp de 1 minut.
Adaugă 450ml supă de legume sau apă, stafidele și nucile caju mărunțite. Când apa a început să fiarbă, toarnă couscous-ul în oală, amestecă, pune capacul și închide focul.
Toacă 2 căței de usturoi, o ceapă mică și taie cuburi dovlecelul. Gătește-le împreună, sub capac, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline. Verifică ocazional pentru a nu se prinde. Dacă este necesar, adaugă un strop de apă. În aproximativ 6 minute, legumele se vor înmuia.
Dă roșia prin răzătoare și adaug-o în tigaia cu dovlecelul. Gătește la foc mediu încă 5 minute.
Le poți amesteca sau servi separat într-un bol.