Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cotlet de porc cu mămăligă surpriză

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală, adu apa și laptele la fierbere. Adaugă sarea.

Pasul 2:

Când începe să fiarbă, redu focul la mediu. Începe să adaugi mălaiul în ploaie, amestecând constant cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

Pasul 3:

Continuă să amesteci timp de 2-3 minute, până când mămăliga începe să se îngroașe.

Pasul 4:

Când mămăliga este destul de groasă și se desprinde de pe pereții oalei, ia-o de pe foc.

Pasul 5:

Dacă dorești, adaugă untul și amestecă bine până se topește.

Pasul 6:

Răstoarnă mămăliga într-o tavă sau pe un platou și las-o să se răcească pentru a se întări.

Pasul 7:

Servește alături de medalionul de porc cu sos, rețeta o găsești aici: Cotlet de porc cu pilaf turcesc.

 

Tips & Tricks

Mici schimbări în preparatele preferate pot fi soluția pentru a-l obișnui pe micul gurmand cu gusturi noi. Evită să ascunzi schimbările făcute și vorbește deschis despre rețeta aleasă. Aroma dată de laptele de cocos este una fină, dulceagă, pe care cei mici o vor accepta, cel mai probabil, cu plăcere. Totuși, povestește-i înainte de masă despre surpriza din farfurie și roagă-l să o descopere. Tu îi vei spune apoi dacă a ghicit răspunsul corect: surpriza este mămăliga. Pentru o mămăligă mai tare folosește 250 g de mălai.    

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments