Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cotlet de porc cu legume caramelizate la cuptor

Durata Preparare: +2 ore

Ingrediente:

Mușchi de porc - 400 grame
Ceapă - 2 bucăți
Ardei gras roșu - 2 bucăți
Morcovi - 1 bucăți
Usturoi - 2-3 căței
Roșii cherry - 5-6 bucăți
Unt - 40 grame
Zahăr - 1 linguri
Sare
Piper
Cimbru - grame
Rosemarin - grame
Vin alb - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Feliază carnea și condimentează cu sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin. Lasă la frigider pentru măcar o oră (ideal
e să fie lăsată peste noapte).

Pasul 2

Ardeiul, ceapa și morcovul se taie rondele.

Pasul 3

Într-o tigaie, pune la topit untul. Adăugă lingura de zahăr și amestecă până se dizolvă. Adaugă legumele peste,
împreună cu puțină sare și piper. Lăsă pe foc până formează o crustă.

Pasul 4

În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pune bucățile de muschi și, opțional, 3 linguri de vin alb.

Pasul 5

După aproximativ 20 minute, scurge zeama care s-a format, adăugă în tavă legumele caramelizate și roșiile, lasă încă
10-12 minute la cuptor.

Tips & Tricks

În cazul urmaşilor cu vârste mai mici, poţi evita zahărul şi adăuga o lingură de pastă de stafide (hidratează stafidele timp de 10 minute în apă fierbinte, apoi dă-le prin blender).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments