Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus jos.
Curăță cățeii de usturoi. Amestecă o linguriță de garam masala cu piperul, cimbrul și usturoiul. Sărează cotletele sau pulpa de porc tăiată felii și trece-le prin amestecul de condimente.
Încinge uleiul în tigaie și rumenește carnea aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Păstrează tigaia pentru cireșe.
Într-un vas termorezistent, pune hârtie de copt și, peste aceasta, cotletul de porc. Ține-l 15 minute la cuptor, după care pornește ventilația pentru încă 10 minute.
Fierbe orezul conform instrucțiunilor. Nu va avea nevoie de condimente, vei avea sosul și carnea pline de arome.
Scoate sâmburii cireșelor.
Topește în tigaie untul, adaugă cireșele, zeama de lămâie și mierea. Ține pe foc până se leagă, dar rămâne un sos destul de lichid. Amestecă frecvent. Oprește focul și dacă dorești, poți scurta timpul și să adaugi bucățile de carne, alături de cireșe, pentru a se îmbina aromele.
Deși în supermarket vei găsi cel mai adesea “orez sălbatic” în varianta de orez basmati + puțin orez sălbatic, îți recomandăm să încerci și orezul sălbatic în varianta originală.
Orezul sălbatic nu este de fapt un tip de orez, ci un bob cu un profil nutritiv bogat, oferind niveluri ridicate de proteine, fibre și minerale esențiale precum magneziu și fosfor. Susține sănătatea digestivă, ajută la menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge și oferă o aromă unică, de nucă, care îmbunătățește o varietate de feluri de mâncare.
0 0 votes Acordă o notă rețetei