Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cornulețe cu gem

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-un bol, cerne făina, praful de sa praful de copt. Amestecă 1 lingură de zahăr brut.

Pasul 2:

Adaugă untul rece, iaurtul grecesc, oul și vanilia. Frământă. Dacă aluatul este prea lipicios, completează cu făină.

Pasul 3:

Dă forma unei bile (sau două, dacă vrei să lucrezi mai ușor după), învelește în folie alimentară și lasă la frigider aproximativ 30 de minute.

Pasul 4:

Mărunțește nucile în blender, apoi amestecă-le cu gemul de prune și scorțișoara.

Pasul 5:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 6:

Presară puțină făină pe blatul de lucru și pe aluat, apoi întinde-l într-o foaie subțire de aproximativ 0,5cm. Forma blatului poate fi rotundă (dacă vrei să formezi ulterior cornulețe) sau pătrată (pentru pernuțe).

Pasul 7:

Taie aluatul în forma unor felii de pizza (dacă ai optat pentru cerc – cornulețe) sau în pătrate (pernuțe).

Pasul 8:

Întinde gemul pe suprafața lor, apoi rulează feliile dinspre baza lată spre vârf sau prinde spre centru capetele pătratului.

Pasul 9:

Tava intră la cuptor pentru 18 minute.

Pasul 10:

Opțional, presară zahăr pudră.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments