Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, cerne făina, praful de sa praful de copt. Amestecă 1 lingură de zahăr brut.
Adaugă untul rece, iaurtul grecesc, oul și vanilia. Frământă. Dacă aluatul este prea lipicios, completează cu făină.
Dă forma unei bile (sau două, dacă vrei să lucrezi mai ușor după), învelește în folie alimentară și lasă la frigider aproximativ 30 de minute.
Mărunțește nucile în blender, apoi amestecă-le cu gemul de prune și scorțișoara.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Presară puțină făină pe blatul de lucru și pe aluat, apoi întinde-l într-o foaie subțire de aproximativ 0,5cm. Forma blatului poate fi rotundă (dacă vrei să formezi ulterior cornulețe) sau pătrată (pentru pernuțe).
Taie aluatul în forma unor felii de pizza (dacă ai optat pentru cerc – cornulețe) sau în pătrate (pernuțe).
Întinde gemul pe suprafața lor, apoi rulează feliile dinspre baza lată spre vârf sau prinde spre centru capetele pătratului.
Tava intră la cuptor pentru 18 minute.
Opțional, presară zahăr pudră.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei