Halloumi taco
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, combină ingredientele umede (borșul, uleiul, vanilia). Adaugă drojdia, zahărul și un praf de sare, apoi amestecă.
Cerne deasupra acestui bol aproape toată făina, amestecând. Frământă aluatul obținut. Adaugă o lingură de făină în plus, dacă aluatul este prea lipicios. Modelează în forma unui bile.
Acoperă cu un prosop de bucătărie și lasă-l să crească într-un loc călduț pentru aproximativ 1 oră.
Mărunțește nucile în blender, apoi amestecă-le cu gemul de prune și scorțișoara.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Presară puțină făină pe blatul de lucru și pe aluat, apoi întinde-l într-o foaie subțire de aproximativ 0,5 cm. Forma blatului poate fi rotundă (dacă vrei să formezi ulterior cornulețe) sau pătrată (pentru pernuțe).
Taie aluatul în forma unor felii de pizza (dacă ai optat pentru cerc – cornulețe) sau în pătrate (pernuțe).
Întinde gemul pe suprafața lor, apoi rulează feliile dinspre baza lată spre vârf sau prinde spre centru capetele pătratului.
Tava intră la cuptor pentru 15 minute.
Opțional, presară zahăr pudră.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei