Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cookies

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2:

Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare.

Pasul 3:

Într-un bol, folosind mixerul, amestecă untul (la temperatura camerei, nu topit, nu rece) și zahărul. Mixează bine timp de 5 minute (foarte important).

Pasul 4:

Adaugă ouăle și vanilia, amestecă încă 1 minut cu mixerul.

Pasul 5:

Adaugă ingredientele uscate, amestecând cu ajutorul unei spatule. Rezultatul este un aluat foarte puțin lipicios, puțin fărămâicios.

Pasul 6:

Adaugă ciocolata mărunțită, stafidele sau nucile.

Pasul 7:

Ia o lingură plină de aluat și rulează în palme. Trebuie să obții o bilă mai mare, de dimensiunea unei mingi de ping pong.

Pasul 8:

Așază în tavă la distanță una de cealaltă (3cm).

Pasul 9:

Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius pentru 10-12 minute, în funcție de dimensiunea bilelor. Prăjiturelele trebuie să fie rumene pe margini, dar cu aspect puțin nefăcut în mijloc. Presară sare de Himalaya deasupra lor dacă ai optat pentru ea (după ce scoți din cuptor).

Pasul 10:

Lasă-le 5 minute la răcit în tavă înainte de a le muta pe o farfurie/grilaj.

Tips & Tricks

Poți păstra prăjiturelele într-o caserolă închisă ermetic până la 4 zile. Poți congela biluțele formate pentru 30 de minute, apoi să le transferi într-o pungă (2 luni). Pentru a le găti, așază-le congelate pe o tavă, pune tava în cuptor, pornește la 180 de grade Celsius și lasă încă 12-15 minute după ce s-a încălzit.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments