Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare.
Într-un bol, folosind mixerul, amestecă untul (la temperatura camerei, nu topit, nu rece) și zahărul. Mixează bine timp de 5 minute (foarte important).
Adaugă ouăle și vanilia, amestecă încă 1 minut cu mixerul.
Adaugă ingredientele uscate, amestecând cu ajutorul unei spatule. Rezultatul este un aluat foarte puțin lipicios, puțin fărămâicios.
Adaugă ciocolata mărunțită, stafidele sau nucile.
Ia o lingură plină de aluat și rulează în palme. Trebuie să obții o bilă mai mare, de dimensiunea unei mingi de ping pong.
Așază în tavă la distanță una de cealaltă (3cm).
Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius pentru 10-12 minute, în funcție de dimensiunea bilelor. Prăjiturelele trebuie să fie rumene pe margini, dar cu aspect puțin nefăcut în mijloc. Presară sare de Himalaya deasupra lor dacă ai optat pentru ea (după ce scoți din cuptor).
Lasă-le 5 minute la răcit în tavă înainte de a le muta pe o farfurie/grilaj.
Poți păstra prăjiturelele într-o caserolă închisă ermetic până la 4 zile. Poți congela biluțele formate pentru 30 de minute, apoi să le transferi într-o pungă (2 luni). Pentru a le găti, așază-le congelate pe o tavă, pune tava în cuptor, pornește la 180 de grade Celsius și lasă încă 12-15 minute după ce s-a încălzit.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei