Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Conopidă spicy

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, cu funcția de ventilație activată.

Pasul 2:

Taie conopida în buchețele mici, Amestecă într-un bol chimenul, boiaua, turmericul, jumătate din cantitatea de iaurt și conopida, adăugând sare după gust.

Pasul 3:

Așază bucățile de conopidă bine distanțate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei.

Pasul 4:

Coace timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până devin aurii și fragede. Pentru a verifica dacă sunt gătite, înțeapă o bucată mai mare de conopidă cu vârful unui cuțit sau al unei furculițe. Acesta ar trebui să intre ușor, dar să opună o ușoară rezistență. Dacă sunt prea tari, mai lasă-le câteva minute, dar urmărește-le atent pentru a preveni arderea.

Pasul 5:

Amestecă lintea fiartă cu pătrunjelul, lămâia, sare și ulei de măsline după gust.

Pasul 6:

Întinde iaurtul rămas pe o farfurie, apoi așază deasupra conopida și lintea. Stoarce suc de lămâie suplimentar, dacă dorești.

Tips & Tricks

Pentru a servi acest preparat urmașilor autodiversificați, pasează lintea cu ajutorul unei furculițe și amestec-o apoi cu iaurt, lămâie, pătrunjel, sare și piper după gust. Va fi un sos perfect pentru conopidă!

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments