Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, cu funcția de ventilație activată.
Taie conopida în buchețele mici, Amestecă într-un bol chimenul, boiaua, turmericul, jumătate din cantitatea de iaurt și conopida, adăugând sare după gust.
Așază bucățile de conopidă bine distanțate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei.
Coace timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până devin aurii și fragede. Pentru a verifica dacă sunt gătite, înțeapă o bucată mai mare de conopidă cu vârful unui cuțit sau al unei furculițe. Acesta ar trebui să intre ușor, dar să opună o ușoară rezistență. Dacă sunt prea tari, mai lasă-le câteva minute, dar urmărește-le atent pentru a preveni arderea.
Amestecă lintea fiartă cu pătrunjelul, lămâia, sare și ulei de măsline după gust.
Întinde iaurtul rămas pe o farfurie, apoi așază deasupra conopida și lintea. Stoarce suc de lămâie suplimentar, dacă dorești.
Pentru a servi acest preparat urmașilor autodiversificați, pasează lintea cu ajutorul unei furculițe și amestec-o apoi cu iaurt, lămâie, pătrunjel, sare și piper după gust. Va fi un sos perfect pentru conopidă!
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei