Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Conopidă gratinată

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune o oală cu apă la fiert.

Pasul 2:

Taie conopida în buchețele, iar când apa a început să fiarbă, adaugă în oală buchețelele și lasă-le pentru 8 minute. Scoate-le pe o farfurie.

Pasul 3:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 4:

Într-un bol, amestecă 300 ml smântână, 150 g mozzarella tocată mărunt, 3 ouă, 3 căței de usturoi dați pe răzătoare, sare și piper.

Pasul 5:

Unge un vas potrivit pentru cuptor cu unt. Presară 3 linguri de pesmet, astfel încât să acoperi baza vasului.

Pasul 6:

Adaugă conopida. Dacă buchețelele sun mari, taie-le în forme mai mici.

Pasul 7:

Toarnă deasupra amestecul cu smântână.

Pasul 8:

Amestecă 3 linguri de pesmet cu 50 g caju râșnit și pătrunjel proaspăt tocat. Presară deasupra conopidei.

Pasul 9:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (va deveni rumenă pe alocuri).

Pasul 10:

Așteaptă câteva minute înainte de a o servi pentru a permite lichidului să se absoarbă complet în compoziție.

Tips & Tricks

Acest preparat are o textură moale, fiind ușor de gestionat de mici și mari gurmanzi.

Te-ar putea interesa si ...

Halloumi taco

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments