Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Conopidă crocantă, vită și hummus

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Conopidă - 1 bucăți
Ulei de măsline - 3 linguri
Suc de lămâie - 2 linguri
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Usturoi - 1/2 lingurițe
Turmeric - 1 lingurițe
Pesmet - 2 linguri (opțional)
Parmezan - 2 linguri (opțional)
Carne de vită - 500 grame
Usturoi - 3 căței
Ulei de măsline - 1 linguri
Boia de ardei dulce - 1 linguri
Unt - 30 grame
Năut - 400 grame
Usturoi - 2 căței
Unt de arahide - 1 linguri
Suc de lămâie - 2 linguri
Ulei de măsline - 2 linguri
Sare
Miere - 1 lingurițe (opțional)
Oțet balsamic - 1 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2

Taie carnea de vită în cubulețe de aproximativ 2 cm, amestecând-o cu restul ingredientelor pentru ea. Lasă la frigider.

Pasul 3

Taie conopida în buchețele mici și opărește-le 3 minute în apă care fierbe. Scurge apa, lasă conopida să se răcească.

Pasul 4

Folosește un blender și amestecă ingredientele pentru hummus. Adaugă încă o lingură de ulei dacă preferi o textură mai cremoasă.

Pasul 5

Amestecă bucățelele de conopidă cu restul ingredientelor din categoria lor.

Pasul 6

Pune conopida pe o jumătate de tavă, iar vita pe cealaltă jumătate. Acoperă totul cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație, pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, scoate hârtia de copt.

Pasul 7

Pe farfurie, adaugă 3 linguri de hummus, deasupra conopidă și vită. Stropește cu miere amestecată cu oțet balsamic.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments