Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune aproximativ 1 litru de apă într-o oală și adu-o la punctul de fierbere.
Spală, curăță și taie fructele în cubulețe.
Când apa începe să clocotească, adaugă gutuia. Fierbe gutuia la foc mediu timp de 10-15 minute, deoarece gutuia fierbe mai lent decât merele.
Când gutuia și-a schimbat textura (aproximativ 15 minute), adaugă merele, scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat dacă ai optat pentru el. Continuă să fierbi amestecul timp de 10-15 minute, până când atât gutuia, cât și merele sunt ușor de pătruns cu furculița.
Când fructele sunt fierte, adaugă sucul de lămâie și îndulcitorul, dacă optezi pentru acesta. Amestecă bine, acoperă oala cu un capac și lasă să stea timp de 15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Păstrează compotul de mere, într-un recipient închis ermetic, la frigider, până la 3 zile.
0 0 votes Acordă o notă rețetei