Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 220 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Spală vinetele și roșia, așază-le într-o tavă cu hârtie de copt. În funcție de dimensiunea vinetelor, acestea vor fi gata în 35-50min.
Scoate-le pe o tavă și lasă-le la răcit.
Toacă mărunt ceapa și pătrunjelul.
Amestecă avocado în blender împreună cu uleiul de măsline pentru a obține o pastă fină.
Taie capătul vinetelor, scoate coaja și toacă bine pulpa împreună cu roșia coaptă.
Amestecă vinetele, avocado, ceapa, pătrunjelul, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper.
Opțional, pentru o textură mai cremoasă, adaugă încă 1-2 linguri de ulei de măsline.
Servește pe felii sau baghețele de pâine prăjită. Pentru a încuraja urmașul să se bucure de preparat, folosește sugestia de platou din ziua următoare.
Pentru a reduce senzația de pișcătură care apare uneori în cazul vinetelor, alege vinete proaspete, de dimensiuni medii, sărează-le înainte de preparare, asigură-te că acestea sunt bine coapte înainte de a le toca și scoate semințele.
0 0 votes Acordă o notă rețetei