Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Combinație neașteptată

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 220 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 2:

Spală vinetele și roșia, așază-le într-o tavă cu hârtie de copt. În funcție de dimensiunea vinetelor, acestea vor fi gata în 35-50min.

Pasul 3:

Scoate-le pe o tavă și lasă-le la răcit.

Pasul 4:

Toacă mărunt ceapa și pătrunjelul.

Pasul 5:

Amestecă avocado în blender împreună cu uleiul de măsline pentru a obține o pastă fină.

Pasul 6:

Taie capătul vinetelor, scoate coaja și toacă bine pulpa împreună cu roșia coaptă.

Pasul 7:

Amestecă vinetele, avocado, ceapa, pătrunjelul, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper.

Pasul 8:

Opțional, pentru o textură mai cremoasă, adaugă încă 1-2 linguri de ulei de măsline.

Pasul 9:

Servește pe felii sau baghețele de pâine prăjită. Pentru a încuraja urmașul să se bucure de preparat, folosește sugestia de platou din ziua următoare.

Tips & Tricks

Pentru a reduce senzația de pișcătură care apare uneori în cazul vinetelor, alege vinete proaspete, de dimensiuni medii, sărează-le înainte de preparare, asigură-te că acestea sunt bine coapte înainte de a le toca și scoate semințele.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments