Prăjitură la alegere
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală arpacașul în mai multe ape, până când lichidul rămâne curat.
Pune la fiert o oală cu 500 ml de apă, un praf de sare și arpacașul. Lasă la fiert la foc mediu. Amestecă ocazional pentru a nu se prinde. Dacă lichidul a fost absorbit complet, iar boabele de arpacaș încă nu sunt moi, completează cu apă. Acest proces poate dura până la 45 de minute.
Între timp, lasă stafidele la hidratat în apă fierbinte cât să le acopere, pentru 15 minute.
Trece stafidele prin blender până obții o pastă fină.
Când arpacașul a fiert, adaugă pasta de stafide și continuă să fierbi la foc mic încă 2 minute. Lasă deoparte să se răcească.
Folosind blenderul, mărunțește 75 g de nucă, iar restul de 75 g toacă-le mărunt cu ajutorul unui cuțit. În funcție de vârsta și abilitățile urmașului, pentru a minimiza riscul de înec, poți folosi blenderul pentru întreaga cantitate.
Amestecă arpacașul, nuca, vanilia și coaja lămâii sau 1 lingură de suc de lămâie.
Așază într-o tavă și decorează cu nucă, stafide sau pudră de roșcove.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei