Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Colivă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală arpacașul în mai multe ape, până când lichidul rămâne curat.

Pasul 2:

Pune la fiert o oală cu 500 ml de apă, un praf de sare și arpacașul. Lasă la fiert la foc mediu. Amestecă ocazional pentru a nu se prinde. Dacă lichidul a fost absorbit complet, iar boabele de arpacaș încă nu sunt moi, completează cu apă. Acest proces poate dura până la 45 de minute.

Pasul 3:

Între timp, lasă stafidele la hidratat în apă fierbinte cât să le acopere, pentru 15 minute.

Pasul 4:

Trece stafidele prin blender până obții o pastă fină.

Pasul 5:

Când arpacașul a fiert, adaugă pasta de stafide și continuă să fierbi la foc mic încă 2 minute. Lasă deoparte să se răcească.

Pasul 6:

Folosind blenderul, mărunțește 75 g de nucă, iar restul de 75 g toacă-le mărunt cu ajutorul unui cuțit. În funcție de vârsta și abilitățile urmașului, pentru a minimiza riscul de înec, poți folosi blenderul pentru întreaga cantitate.

Pasul 7:

Amestecă arpacașul, nuca, vanilia și coaja lămâii sau 1 lingură de suc de lămâie.

Pasul 8:

Așază într-o tavă și decorează cu nucă, stafide sau pudră de roșcove.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments