Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cod cu mazăre la cuptor

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune o tavă goală la încins.

Pasul 2:

Unge fileurile de cod cu unt și asezonează-le cu sare, piper, busuioc, rozmarin și usturoi.

Pasul 3:

Toacă mărunt dovlecelul și sparanghelul, apoi amestecă-le cu mazărea (citește observațiile pentru a descoperi adaptarea potrivită urmașilor).

Pasul 4:

Așază o folie de aluminiu pe blatul de lucru, iar deasupra o hârtie de copt. Pune în mijloc legumele, asezonează cu sare și piper și apoi așază codul peste ele. Poți împărți compoziția în două pachețele sau păstra totul într-un singur pachet mai mare, în funcție de mărimea fileurilor.

Pasul 5:

Împachetează mai întâi hârtia de copt: adu capătul de jos peste pește, apoi pliază lateralele, lăsând capătul celălalt deschis. Procedează la fel cu folia de aluminiu, rulând strâns peste hârtie. Toarnă stock-ul prin deschizătura rămasă, apoi sigilează complet pachetul.

Pasul 6:

Așază pachetul pe tava încinsă și coace timp de 8–12 minute, în funcție de grosimea peștelui.

Pasul 7:

Scoate din cuptor și lasă-l să se odihnească 5 minute.

Pasul 8:

Deschide cu grijă, scoate peștele și toarnă restul (lichid și legume) într-o tigaie. Adaugă smântâna și gătește câteva minute, până când sosul scade ușor și devine cremos.

Pasul 9:

Între timp, toacă mărunt castraveții murați și mărarul.

Pasul 10:

Adaugă-i în tigaie, împreună cu caperele, sucul de lămâie și usturoiul zdrobit. Amestecă ușor timp de un minut, apoi oprește focul.

Pasul 11:

Servește peștele pe patul de legume cu sos.

Tips & Tricks

Pentru urmașii începători, păstrează câteva bucăți de sparanghel. Taie doar capetele lor tari (de la bază). Include-le conform pașilor alături de mazăre și baghețele pentru degețele din dovlecel (bucăți lungi cât un deget, groase cât două). Când pachetul este scos din cuptor, legumele micului gurmand pot fi incluse pe farfurie fără a mai trece prin sosul de la final. Pasează mazărea cu o furculiță, verifică bine prezența oaselor în pește și poftă bună împreună!

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments