Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar cu un minut mai puțin.
Încinge un wok și pune 1-2 linguri ulei de măsline, apoi aruncă roșiile tăiate cubulețe și lasă-le 2-3 minute la foc mare. Completează cu ceapa, usturoiul, fulgii de chilli și crenguța de cimbru sau 1/2 linguriță cimbru uscat și amestecă intens încă 2-3 minute, până se înmoaie ceapa.
Pune peștele tăiat în 3-4 fâșii, 1/2 pahar de apă, de supă sau de vin alb, sare, piper, dă focul la minim și acoperă cu un capac. Lasă să fiarbă la foc mic 6-8 minute, până când peștele este gătit. Din când în când, cu o lingură, ia sos și toarnă peste pește.
Când sosul este gata, gustă și potrivește dacă e cazul de sare, apoi adaugă pastele și amestecă. Lasă la fiert încă 1-2 minute. Servește cu puțină lămâie stoarsă.
Folosește alcool doar atunci când gătești pentru adulți. Procesul de preparare termică, deși contribuie la diminuarea conținutului de alcool, nu îl reduce în totalitate.