Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cod aromat

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Așază fileurile de cod într-un vas.

Pasul 2:

Dă pe răzătoare coaja unei portocale și a unei lămâi, apoi adaugă-le peste pește.

Pasul 3:

Stoarce sucul din portocală și lămâie și toarnă-l deasupra peștelui.

Pasul 4:

Adaugă 15ml de ulei de măsline în vas și acoperă-l. Lasă peștele la marinat timp de cel puțin o oră. Preîncălzește cuptorul la 120 de grade Celsius.

Pasul 5:

Încălzește restul de 15ml de ulei de măsline într-o tigaie mare, care poate fi folosită și în cuptor.

Pasul 6:

Scutură ușor fileurile de cod pentru a îndepărta marinada în exces și păstrează marinada deoparte.

Pasul 7:

Pune peștele în tigaie și condimentează cu sare și piper.

Pasul 8:

Gătește peștele la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Pasul 9:

Pune tigaia în cuptor pentru a ține peștele cald până pregătești sosul.

Pasul 10:

Topește 15g de unt într-o tigaie separată, adaugă zahărul și marinada rămasă.

Pasul 11:

Taie cealaltă portocală felii și adaugă și sucul în tigaie, apoi adu-l la fierbere.

Pasul 12:

Bate sosul până se îngroașă și se reduce la jumătate din volum.

Pasul 13:

Adaugă 5g de busuioc tocat și restul de 15g de unt, amestecă până se topește.

Pasul 14:

Scoate peștele din cuptor și toarnă sosul îngroșat deasupra.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments