Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Așază fileurile de cod într-un vas.
Dă pe răzătoare coaja unei portocale și a unei lămâi, apoi adaugă-le peste pește.
Stoarce sucul din portocală și lămâie și toarnă-l deasupra peștelui.
Adaugă 15ml de ulei de măsline în vas și acoperă-l. Lasă peștele la marinat timp de cel puțin o oră. Preîncălzește cuptorul la 120 de grade Celsius.
Încălzește restul de 15ml de ulei de măsline într-o tigaie mare, care poate fi folosită și în cuptor.
Scutură ușor fileurile de cod pentru a îndepărta marinada în exces și păstrează marinada deoparte.
Pune peștele în tigaie și condimentează cu sare și piper.
Gătește peștele la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Pune tigaia în cuptor pentru a ține peștele cald până pregătești sosul.
Topește 15g de unt într-o tigaie separată, adaugă zahărul și marinada rămasă.
Taie cealaltă portocală felii și adaugă și sucul în tigaie, apoi adu-l la fierbere.
Bate sosul până se îngroașă și se reduce la jumătate din volum.
Adaugă 5g de busuioc tocat și restul de 15g de unt, amestecă până se topește.
Scoate peștele din cuptor și toarnă sosul îngroșat deasupra.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei