Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă toate condimentele pentru coaste într-un bol, până obții un mix uniform.
Unge coastele de porc cu acest amestec, asigurându-te că sunt bine acoperite pe toate părțile.
Lasă-le să stea la marinat în frigider pentru cel puțin 1-2 ore, ideal peste noapte, pentru ca aromele să pătrundă bine în carne.
Așază coastele pe hârtie de copt și acoperă-le cu hârtie de copt. Vor sta în cuptor aproximativ 2 h. Întoarce-le la jumătatea timpului, iar cu 15 minute înainte de a le scoate, lasă-le descoperite pentru a se forma crusta.
Spală și toacă pătrunjelul. Spală castraveții și taie-i în jumătate, apoi în 4, pe lung.
Amestecă 2 linguri de unt de arahide cu 1 linguriță de sirop de arțar, 2 lingurițe de sos de soia, sucul de lămâie, 1/4 linguriță de usturoi granulat. Adaugă 2 lingurițe de apă sau mai mult, dacă este prea gros.
Toarnă amestecul peste castraveți și pătrunjel. Presară o linguriță de susan.
Servește salata alături de coaste.