Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
Pregătește marinada, amestecând într-un bol mare sosul de soia, zahărul, condimentele și uleiul. Amestecă bine pentru a obține o pastă aromată.
Adaugă coastele în bol și masează-le bine cu marinada pentru a le acoperi uniform. Lasă-le la marinat minim 30 de minute.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și așază coastele în tavă, fără ca acestea să se atingă între ele.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace coastele timp de 2-3 ore (timpul diferă în funcție de cât de pline de carne sunt coastele). Întoarce-le pe cealaltă parte și mai coace încă 1 oră, până devin aurii și caramelizate.
Spală cartofii fără a îndepărta coaja. Usucă-i. Înțeapă-i cu un băț de frigărui pe ambele părți, cât de adânc poți. Stropește-i cu puțin ulei de măsline, sare și piper.
Așază-i pe o tavă și coace-i o oră și 30 de minute, odată cu coastele. În ultimele 20 minute, taie-i în 2, unge interiorul cu unt ghee și lasă-i să se rumenească.
Amestecă toate ingredientele pentru sos și unge cartofii.
Scoate coastele din cuptor și lasă-le să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Servește coastele alături de cartofii unși cu sosul caramel.
0 0 votes Acordă o notă rețetei