Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Cerne făină, apoi adaugă treptat cantitatea de apă minerală. amestecând bine cu un tel sau cu mixerul (la viteză mică). Cantitatea de apă poate varia în funcție de tipul de făină folosit. Poți adăuga încă 25-50 ml de apă până obții un aluat gros, dar fluid.
Încorporează uleiul și praful de sare.
Încălzește bine o tigaie antiaderentă, apoi pune un strop de ulei pe care îl întinzi pe toată suprafața acesteia (folosește-te de un servețel de hârtie). Gătește clătitele pe fiecare parte timp de 2 minute.
Servește cu magiun sau cu fructe proaspete și sirop de arțar.
Poți pregăti un gem rapid din fructele pe care le ai la îndemână astfel: taie fructul ales (să spunem că ai două pere coapte, pe care le decojești și le tai cuburi), gătește cuburile, în 25g de unt, la foc mic. Amestecă ocazional. Când fructele capătă o consistență mai lipicioasă (în jur de 10 minute), adaugă o linguriță din îndulcitor dacă ai optat pentru el și o linguriță de suc de lămâie. Poți îndulci natural preparatul adăugând o jumătate de banană coaptă și pasată în locul îndulcitorului.
0 0 votes Acordă o notă rețetei