Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Clătite fără alergeni

Număr persoane

Pași:

Varianta 1:

1. Amestecă făina cu apa și sucul de lămâie dacă ai optat pentru el. Lasă 1 oră la temperatura camerei. 2. Adaugă uleiul și sarea peste aluat. În cazul în care acesta este prea gros, completează cu apă până când capătă consistența unui aluat clasic de clătite. 3. Gătește în tigaie timp de câteva minute pe ambele părți.

Varianta 2:

1. Mărunțește fulgii de ovăz cu ajutorul blenderului până când devin făină. 2. Adaugă restul ingredientelor în blender. 3. Gătește câte un polonic din amestec până când clătita începe să facă bule, apoi întoarce-o pe partea cealaltă.

Varianta 3:

1. Adaugă laptele și vanilia peste merele date prin răzătoare. Completează cu făină, praf de copt, apoi apa minerală. Amestecă încet. 2. Într-o tigaie unsă cu puțin ulei, gătește câte un polonic din compoziție. Întoarce pe partea cealaltă când încep să apară bule.

Tips & Tricks

Pentru o variantă de topping dulce, folosește rețeta de „Nutella” cu scorțișoară. Pentru opțiuni sărate, folosește: pate de mazăre, pate din ficat de pui, hummus cu sfeclă roșie. Poți înlocui făină de hrișcă cu făină de grâu.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments