Supă cremă de praz
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă făina, mălaiul, semințele, praful de copt și un praf de sare într-un bol.
Într-un alt bol, combină laptele, mierea și uleiul de cocos topit, apoi toarnă-le treptat peste ingredientele uscate, amestecând bine.
Adaugă zmeura tăiată în jumătăți (sau fructele de pădure) și încorporeaz-o ușor în aluat.
Încălzește tigaia, unge-o cu puțin ulei și toarnă câte un polonic mic de aluat.
Gătește 1-2 minute, până apar bule la suprafață, apoi întoarce clătita și mai las-o încă 2 minute, până devine aurie.
Servește cu iaurt grecesc și fructe de pădure, și opțional, semințe de cânepă.
Asemănător căpșunilor, categoria fructelor de pădure este adesea inclusă în mod eronat în lista alergenilor alimentari comuni. Deși reacții pot apărea și la aceste alimente, ele apar rar. Poți include fructele de pădure (zmeură, mure, afine, coacăze, merișoare) în dieta urmașului tău încă de la începutul diversificării astfel: dacă sunt mai tari, gătește-le la foc mic, în puțină apă și un strop de suc de lămâie. După câteva minute, când acestea s-au înmuiat, zdrobește-le ușor cu furculița. Alternativ, le poți pasa direct cu furculița pentru început, dacă sunt suficient de moi. Dacă ai o cantitate mai mare, congelează-le ca atare, pentru a te bucura de nutrienții lor tot anul.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei