Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune 200ml apă, un praf de sare și scorțișoara la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă orezul și dă focul la mic. Amestecă ocazional pentru a nu se prinde.
Când apa s-a absorbit aproape complet (15min), adaugă și laptele. Amestecă frecvent cât timp fierbe orezul la foc mic. Dacă este necesar, mai completează cu lapte.
Când orezul este fiert (încă 15min), adaugă vanilia. Este indicat ca orezul să rămână cu o consistență ușor lichidă atunci când este gata, deoarece, pe măsură ce se răcește, acesta se va întări. Prin urmare, dacă observi că laptele a fost absorbit, completează.
Pentru dulceață, scoate sâmburii vișinelor și taie-le sferturi (păstrează sucul).
Pune vișinele, stafidele și 50ml apă la fiert, la foc mic. Dacă ai optat pentru zahărul de cocos, îl poți adăuga acum. Amestecă ocazional, astfel încât să nu se prindă. Completează cu apă dacă vișinele nu au lăsat suc. În aproximativ 10 minute, vei observa că preparatul va avea consistența specifică unui gem.
Închide focul, adaugă semințele de chia, sucul de lămâie și siropul sau mierea dacă ai optat pentru ele. Lasă deoparte 10min.
Poți folosi în loc de sirop de arțar, zahăr de cocos sau miere (+1an)
0 0 votes Acordă o notă rețetei