Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Clafoutis Mădălina

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2:

Spală, taie și gătește zucchini, roșiile și usturoiul în ulei de măsline timp de 15 minute. Taie zucchini-ul în fâșii, pentru un aspect mai frumos și o textură mai fragedă.

Pasul 3:

Adaugă sarea și busuiocul peste legume.

Pasul 4:

Bate ouăle și adaugă laptele, smântâna, piperul și amidonul de porumb.

Pasul 5:

Când legumele sunt gata, unge o tavă de quiche de 25 cm și pune legumele în fundul tăvii.

Pasul 6:

Toarnă amestecul de ouă și smântână peste legume.

Pasul 7:

Taie mozzarella felii și așază-le uniform în jurul tăvii de quiche.

Pasul 8:

Coace timp de 35-40 de minute.

Tips & Tricks

Sunt dovleceul și zucchini același lucru? În mare parte da, pentru că ambele fac parte din specia Cucurbita pepo, însă există câteva diferențe între ele. Zucchini este un termen italian și se referă, de obicei, la soiuri de dovlecei cu coaja verde închis, netedă și formă alungită. Este mai des întâlnit în bucătăria internațională. Dovlecelul în România se referă, în general la soiuri locale, care pot avea coaja de la verde deschis până la galben și pot avea o formă ușor diferită față de zucchini. În esență, ambele sunt tipuri de dovlecei și pot fi folosiți interschimbabil în rețete. Pigmentul mai pronunțat în zucchini, îl face pe acesta să aibă o idee mai mulți antioxidanți decât dovlecelul obișnuit.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments