Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă țărănească de pui

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie cubulețe pieptul de pui. Poți folosi și pulpe sau aripi.

Pasul 2:

Curăță și taie cubulețe legumele.

Pasul 3:

Încinge o cratiță pe foc, apoi înăbușește carnea de pui în puțină apă. Condimentează cu sare și piper.

Pasul 4:

Când carnea începe să își schimbe culoarea, adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina. Lasă-le la sotat aproximativ 5-7 minute.

Pasul 5:

Adaugă apoi ardeiul și apa, aproximativ 2 litri. Lasă să fiarbă la foc potrivit 8-10 minute, apoi adaugă mazărea și cartofii. Potrivește de sare.

Pasul 6:

Când cartofii sunt fierți, adaugă roșiile cuburi și mai lasă să mai dea câteva clocote.

Pasul 7:

Servește cu mult pătrunjel proaspăt.

Tips & Tricks

Dacă preferi ciorba mai acră, poți adăuga, pe lângă roșii, zeamă de lămâie sau borș. Tăiețeii de casă pot fi pregătiți din: 1 ou, aproximativ 100g făină, praf de sare. Întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Rulează și taie rondele subțiri (acestea vor deveni tăiețeii). Presară puțină făină peste și lasă deoparte până când ciorba este gata. Adaugă în oală și fierbe 2-3 minute.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments