Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de vită, dreasă.

Durata Preparare: 1 ora 45 minute

Ingrediente:

Antricot vită cu os - 500 grame
Ceapă - 1 bucăți
Morcovi - 1 bucăți
Ardei kapia - grame
Pătrunjel - 1 bucăți
Țelină - 1/2 bucăți
Mazăre - 60 grame
Cartofi - 2 bucăți
Pastă de tomate - 2 linguri
Frunză dafin - 2 frunze
Borș - 300-400 mililitri
Leuștean - 1/2 legatura
Pătrunjel - 1/2 legatura
Mărar - 1/2 legatura
Frunze sfeclă - 1/2 legatura
Lobodă - 1/2 legatura
Sare
Piper
Smântână - 100 grame
Ouă - 2 bucăți

Pași:

Pasul 1

Într-o oală, pune 3 litri de apă, dafinul și carnea la fiert (carnea să fie decongelată și lăsată la temperatura camerei). Lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 1h-1h jumătate (testează carnea), spumând când este nevoie. Când este gata, scoate-o, las-o la rãcit, taie-o de pe os şi mãrunțeşte-o.

Pasul 2

Adaugă ceapa, morcovul, ardeiul, pătrunjelul, țelina, tocate mărunt și lasă la fiert pentru 15-20 minute.

Pasul 3

Adaugă cartoful, mazărea, pasta de tomate, sarea și piperul, lasă încă 15 minute.

Pasul 4

Adaugă verdeața tocată și între timp încorporează bine gãlbenuşurile cu smântâna. Adaugă un polonic de ciorbă
peste combinație și varsă treptat în ciorbă, în timp ce amesteci în ea. Lasă la fiert încă 5 minute.

Tips & Tricks

Pentru urmașii cu vârste mai mici, autodiversificați, poți servi legumele și carnea din ciorbă pe o farfurie, iar zeama într-un pahar.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments