Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de varză

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie varza feliuțe subțiri, iar restul legumelor cuburi.

Pasul 2:

Călește legumele (fără varză) în două linguri de ulei de măsline.

Pasul 3:

Adaugă 2 l de apă călduță. După ce a început să fiarbă, așteaptă 15 minute, apoi adaugă varza, orezul și cimbrul. Lasă totul la fiert încă 10 minute.

Pasul 4:

Adaugă sucul de roșii și oțetul. După încă 5 minute, este rândul mărarului tocat bine.

Pasul 5:

Între timp, poți pregăti crutoane din leguminoase. Amestecă într-un bol năutul, fasolea (fierte) și condimentele.

Pasul 6:

Răstoarnă totul pe într-o tavă cu hârtie de copt și lasă la cuptor 15-20 de minute (în funcție de cât de crocante vrei să fie), la 200 de grade Celsius.

Tips & Tricks

Secretele ciorbăresei:

Ciorbele se pot acri cu:

  • borș (verifică eticheta. Ar trebui să regăsești acolo doar câteva ingrediente simple printre care apă, tărâțe de grâu și uneori condimente precum cimbrul sau leușteanul)
  • lapte bătut, kefir sau iaurt (amestecă-l cu puțină zeamă fierbinte înainte de a-l adăuga în oală)
  • lămâie (adaugă treptat, când ciorba este gata)
  • zer (dacă ai pregătit brânză de casă din lapte și lămâie, păstrează zerul și adaugă-l în ciorbe)
  • oțet (caută o etichetă cât mai simplă, unde ar putea scrie spre exemplu doar „cidru de mere ecologic”)

Adaugă tăieței de casă:

  • trebuie doar să amesteci un ou cu 100 g de făină și sare. Pentru un plus de gust, poți condimenta cu busuioc sau turmeric în funcție de ciorba pe care vrei să o prepari
  • adaugă-i în ciorbă și lasă totul la fiert încă 5 minute

Găluștele merg și la ciorbele cu sos de roșii:

  • amestecă un ou și 3 linguri rase de griș. Lasă deoparte 10 minute, apoi înmoaie lingura în supa fierbinte și adaugă câte puțin din compoziție. Când găluștele au fiert, plutesc liniștite deasupra ciorbei
  • ciorba de vită se bucură când primește și câteva găluște pufoase

Zeamă cu zdrențe:

  • bate bine un ou mare într-un castron, iar când ciorba este gata, toarnă-l în fir subțire în oală, amestecând încontinuu. Nutrienți și o denumire amuzantă pentru cei mici

Te-ar putea interesa si ...

Tofu ramen

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments